TJ

Direktlänk till inlägg 16 juni 2016

Now You See Me

Av tj - 16 juni 2016 11:30

 

Gårdagens filmdag med Nemi var verkligen supertrevlig och rolig. Först spelade vi Geni innan vi bänkade oss framför tv:n och tittade på Now you see me (regisserad av Louis Leterrier), en riktigt bra film. Fascineras du av magiker som mirakulöst kan trolla fram kaniner ur en hatt eller vet precis vilket kort ur en kortlek som är ditt kommer du också älska The Four Horsemen i Now you see me. Det är framför allt magin som piffar upp en i grunden klassiker med brottslingar som gäckar polisen.


Handlingen i den första filmen kretsar kring fyra magiker som med hjälp av högteknologiska magishower förbluffar sin publik. De utmanar sig själva genom att bland annat utföra ett bankrån på en annan kontinent för att sedan ge publiken alla pengarna. FBI-agenten Dylan Rhodes är emellertid fast besluten att sätta dit magikerna och gör allt i sin makt för att avslöja dem. Men illusionisterna är inte att leka med utan använder alla ess i rockärmen för att undslippa fängelsestraff.


Now you see me är en fängslande film med snabba vändningar och effektfulla illusioner som gör det rent omöjligt att titta bort. Det roliga och också lite skrämmande är att du som betraktare grips med i illusionerna. Inget är som det verkar och absolut ingen kan du lita på. En hårdhudad realist eller de som lever i logikens värld lär dra håret av huvudet under filmen. För mig var det omöjligt att dra några slutsatser kring deras trolleritrick eller vem som skuggar vem. För att få behållning av filmen och verkligen ha glädje av dess illusioner bör betraktaren lägga sina logiska förklaringar åt sidan. Med ett öppet sinne blir filmupplevelsen som bäst.

 

Efter filmen tog vi oss ner till restaurangen Spice ’n Rice innan vi uppsökte biografen för premiären av uppföljaren: Now you see me 2! Filmen har samma koncept som den första med avancerade trolleritrick, den här gången med datoranimering, och regisserad av Jon M. Chu. Skillnaden är att The Four Horsemen flyttar gränserna från sinnesförvrängande äventyr till att avslöja oetiska metoder som tech-magnaten Walter Mabry ägnar sig åt. Det blir illusionskonst som tar nya höjder runt om i världen och som slutligen tar kompanjonerna till Macau (där James Bond brukar hålla till) där de söker frikänna sina namn och avslöja hjärnan bakom ett avancerat rån.


Båda filmerna har bra skådisar som skildrar sympatiska rollfigurer, däribland Woody Harrelson, Mark Ruffalo, Morgan Freeman, Jesse Eisenberg och Michael Caine. Det som lockade i uppföljaren var självfallet Daniel Radcliffe som gestaltar det tekniska underbarnet, tillika skurken Mabry. Han gjorde en bra insats och efter ett par scener var Harry Potter som utsuddad. Det här är den andra filmen utanför Potter-serien jag ser honom i. Men Radcliffe är ingenting jämfört med Caine och Freeman vars insatser på vita duken är rent mästerliga och det syns att de njuter av sin speltid och det smittar även av sig på betraktaren.


Now you see me 1 och 2 är klockrena popcornfilmer där inget är som det verkar. Filmtiden är allt annat än långsam och tittaren lär garanterat överraskas. Stundtals är de dessutom riktigt roliga!

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tj - 7 januari 2019 01:01

Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här:   http://torejesper.blogspot.com/ ...

Av tj - 6 januari 2019 01:39


          Tjenare!!Ni som ännu inte har kikat in vårt nya ställe, gör gärna det. Där fortsätter TJ andan och vi har nya saker planerade, just nu finns ännu ett nytt videoklipp ute!       https://torejesper.blogspot.com/   Ha det...

Av tj - 30 december 2018 23:45

Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...

Av tj - 29 december 2018 23:47

    http://torejesper.blogspot.com/           ...

Av tj - 25 december 2018 15:49

  Hoho! Då har det äntligen lidit mot jul och jag inser verkligen hur lite jag bloggat den här månaden och helt gått upp i en massa annat. Till exempel har jag den senaste veckan träffat flera vänner och bytt julklappar, eller har vi ätit god mat...

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 




 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards