TJ

Alla inlägg under mars 2015

Av tj - 16 mars 2015 12:35

Tjenare på er allesammans!!


På praktiken idag har jag fullt upp med att göra klart min dokumentärfilm som jag påbörjade för några veckor sen. Det svåra har jag märkt är att få alla intervjuer man ska ha eftersom alla är inte på plats samtidigt. Nu har jag om ex en som jag skulle intervjuat som är borta hela veckan så då är det bara att hoppa över denna. Men som sagt mycket att stå i   


   

Av tj - 15 mars 2015 17:01

Personligen tycker jag inte om exponeringen av lättklädda barn, men JTR-maskoten Robins tolkning av Building It Up är enastående och underhållande. Han kommer bli något stort en vacker dag!   

     

Se Robins dans här


Jag vill tacka Jonna för den trevliga och roliga gårdagen. Det blev en del Wii, film och så Mello! Vi verkar båda eniga om att rätt låt vann, även om våra röstningar såg annorlunda ut. Mer om Måns vinst finner du längre ner!

 

 

Av tj - 15 mars 2015 12:11


 

Av tj - 15 mars 2015 09:24

 

Tredje gången gillt alltså! Måns Zelmerlöw vann överlägset med 288 poäng och vinsten var väntad. Det kan tyckas lite överdrivet att utvärdera, men förundersökningarna från SVT och Unibet, samt Nordens jurygrupper har aldrig varit så enade om vinnarlåten. Heroes beskrivs som en internationell och magisk hit. Precis som Euphoria är låten nästan lite för stor för den svenska publiken, medan den gör sig bättre på de stora arenorna.


Forskningen påvisar också att förebilder och iögonenfallande bidrag påverkar vår yngsta målgrupp. Festivalen har de senaste åren blivit en fest för barn och ungdomar, något som man ska ha i åtanke. Det är en förklaring till Måns så stora framgång och Heroes så tydliga budskap. En annan förklaring är Måns artisteri och hans image som vi kommit i kontakt med genom media. Alla vet numera vem Måns Zelmerlöw är! Tidigare år har han stupat på målsnöret trots att han varit favorittippad.


2007 – Tredjeplats med 171 poäng [Cara Mia]

2009 – Fjärdeplats med 144 poäng [Hope & Glory]


Debutanter har svårare att vinna förtroende och gå hela vägen. Något som förklarar Jon Henriks placering, där internationella juryn var relativt svårflirtade. Endast Storbritannien förstod vad det var frågan om. Det faktum att Jon kommer från en nationell minoritet, som somliga fortfarande har många egendomliga föreställningar om. Det är samtidigt det genuina och originella som särskiljer ett nummer och kan innebära en seger. Ett annat livligt fenomen är Hasse Andersson och Guld och gröna skogar som numera representerar social trygghet och gemenskap.


Heroes är dessutom rätt låt i tiden. Den är utformad för en stor arena och kräver således empowerment och entertainment. Måns har en stor potential och tillför låten mycket energi. En bra placering i den europeiska festivalen är att vänta. Nu väntar ett intensivt utvärderingsarbete i Europa. Under april månad kommer betygsättning och utvärdering äga rum av alla länders bidrag. Måns kommer under de närmaste dagarna att överföras till det nya systemet. I det internationella systemet tappar han 7 poäng eftersom kategorin förväntningar inte poängsätts.

 

 

Av tj - 14 mars 2015 18:15

 

I kväll ska det avgöras vem som får representera Sverige i Wien i den europeiska festivalen Eurovision Song Contest. Enligt förundersökningen från SVT, Unibet och ett flertal andra jurygrupper runt om i landet så är Måns Zelmerlöw favorittippad och Jon Henrik Fjällgren har nu utmanat Eric Saade och blivit andra favorit. Somliga förskolebarn tror även att Dinah Nah kan gå långt, precis som några företags vadslagningar lyfter fram Mariette utan några grunder. Vem som kommer till Wien får vi alltså veta i kväll!

 

                   

 

     


Nils Dahlman har ordet!

[Årets festival präglas av mångfald och spektakulära shower. Det har varit särskilt intressant att följa oddsens utveckling där Mariette och Dinah Nah inte hade en chans för två veckor sedan. Där ser man vilken makt barn och företag faktiskt har. Tillsammans med mina experter har jag noga överlagt mina poäng. Jag har utifrån tidigare undersökningar och schlagerforskningen jämfört hur originella bidragen faktiskt är. 2010-talets festivaler har just handlat om det och Jon Henrik Fjällgren är ett tydligt exempel på det. Vem glömmer t ex Roger Pontare! Måns Zelmerlöw kommer troligtvis att vinna tävlingen om alla röstar på honom och lever upp till siffrornas resultat. Allt kan hända när folk röstar... 2013 var Yohio favoritplacerad, men vinsten gick som bekant till Robin Stjernberg.

1. Måns Zelmerlöw

2. Jon Henrik Fjällgren

3. Eric Saade

4. Mariette

5. Dinah Nah

6. Samir & Viktor

7. Hasse Andersson

8. JTR

9. Magnus Carlsson

10. Linus Svenning

11. Isa

12. Jessica Andersson]


 

 

Av tj - 13 mars 2015 19:29

 

 

Så jäkla underbar rubrik! Momentet digital kompetens är nu avklarat och därmed har vi alla delar vi behöver för att göra en handlingsplan till en skolverksamhet. Två veckor självständigt arbete väntar på mig.

 

I morgon är det äntligen Mellofinal och då kommer Jonna att göra mig sällskap. Ska dona och fixa lite innan hon kommer, men annars har jag inga vidare planer... helt fantastiskt!


Ha en fortsatt trevlig fredag!

 

 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 




 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards