Direktlänk till inlägg 28 oktober 2013
Antal portioner: 4-6
Ingredienser
Pajdeg
ca 250 g filodeg
100 g smält smör
Fyllning
150 g bladspenat
2 vitlöksklyftor
2 ägg
1 dl standardmjölk
0,75 dl grädde
200 g fetaost (gjord på får- eller getmjölk)
1 liten gul lök
200 g cocktailtomater
1 näve urkärnade svarta oliver
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det gärna få lite färg.
2. Smörj kanterna på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och täck bottnen med bakplåtspapper.
3. Lägg filodegsark omlott i formen. Pensla med smält smör mellan varje ark. Låt filodegen hänga över kanten så glider degen inte ner under gräddningen.
4. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i olja, tillsätt bladspenaten och låt den fräsa mjuk.
5. Riv hälften av fetaosten grovt. Vispa samman ägg, mjölk, grädde samt salt och peppar. Rör ner den rivna fetaosten i äggstanningen.
6. Fyll pajskalet med lökfräs, tomater, oliver samt resten av fetaosten, som smulas ner i större bitar. Häll på äggstanningen.
7. Grädda mitt i ugnen 30 min eller tills äggstanningen satt sig. Servera pajen kall eller varm.
Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här: http://torejesper.blogspot.com/ ...
Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...
http://torejesper.blogspot.com/ ...
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.